Medical taping

Wat is medical taping?
Bij medical taping wordt elastische tape op de huid aangebracht om de spieren en gewrichten te ondersteunen en de receptoren van de huid te beïnvloeden.
Medical taping is ontwikkeld door de Aziatische arts R. Kenzo Kase. Hij achtte bewegen en spieractiviteit van essentieel belang voor de gezondheid van de mens. De gedachte achter de behandelmethode is om natuurlijke processen in het lichaam voor herstel te laten zorgen.

Medical Tape kan op verschillende manieren toegepast worden. Het komt erop neer dat de aangebrachte tape een liftende werking heeft. De huid wordt iets opgetild waardoor de bloedcirculatie rondom het aangedane gebied verbetert. De druk wordt daardoor verlaagd,
waardoor ook automatische de pijn vermindert. Doordat de tape een aantal dagen, dag en nacht blijft zitten, wordt je in principe doorlopend behandeld zonder bij de fysiotherapeut te zijn. Dat is enorm bevorderlijk voor het herstel.

Medical Taping helpt jou bij:
• Verstoorde spierspanning;
• Spierbeschadiging;
• Kneuzingen;
• Andere blessures.

Je kunt met de tape ongehinderd bewegen, sporten of douchen. De rekbaarheid van de tape is vergelijkbaar met die van de huid en hij is waterresistent. De tape kan vier tot vijf dagen blijven zitten.